Fords jättesmäll: Katastrofalt fel på 90 000 motorer

Ford tvingas återkalla över 90 000 bilar på grund av ett allvarligt motorfel. Insugsventilerna kan spricka med katastrofala motorskador som följd.

Ford är ett av de bilmärken som drabbats av flest återkallelser och har sagt att man jobbar hårt för att förbättra kvaliteten. Men nu är det ändå dags igen Företaget återkallar av 90 000 bilar med EcoBoost V6-motorer i storlekarna 2,7 och 3,0-liter och av årsmodellerna 2021 och 2022, skriver Ford Authority.

Motorerna har problem med insugsventilerna som plötsligt kan spricka. Det innebär att godset hamnar i cylindern, vanligen med ett katastrofalt motorhaveri som följd. Motorerna har bland annat använts i Ford Bronco, Explorer, Edge, F-150, Lincoln Aviator och Lincoln Nautilus. 

Ford kommer nu att inspektera alla bilar för att se hur statusen är och göra ett högvarvstest. Motorer som inte klarar testet kommer att bytas ut, något som kan bli mycket dyrbart för Ford. Det är bara en dryg månad sedan Toyota tvingades återkalla 102 000 bilar för motorbyten
LÄS MER:

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester