Lägsta dieselpriset på 3 år – här är det allra billigast

Dieseln har nått sitt lägsta pris i Sverige på tre år. Och ännu billigare blir det om du tankar på rätt ställe. Route 23 i Älmhult har Sveriges billigaste diesel. Den lilla uppstickarmacken ägs av det lokala oljebolaget Forsells olja och noterades på 16.39 kronor för en liter idag.
 – Vi har förtroende i trakten, säger Markus Forsell.

Dieseln föll tillsammans med bensinen i dag och vi noterar det lägsta priset sedan den tionde augusti 2021. Dagens pris är 11.98 billigare per liter än toppnoteringen den tionde oktober 2022, då kostade en liter diesel 28.37 kronor litern, vid samma tid fick man också betala mer för en begagnad än en ny elbil. 

Man undrar hur ett litet oljebolag med en enda bensinstation kan erbjuda Sveriges billigaste diesel. Han började med en skurborste och är nu oljekung i småländska Älmhult.
– Ja, det är en bra fråga. Vi började med att rengöra oljetankar, sedan gick det över till att transportera olja, säger Markus Forsell.
Av en ren tillfällighet startade han sedan en bensinstation.
– Jag kände att vi behövde göra något med oljan som blev över och det använder vi här, förklarar han.

Route 23 som hans bensinstation heter ligger utmed Riksväg 23. Den är populär bland älmhultsborna som tycker om allt hemvant.
– Vi har ett mål att vara billiga och att finnas till hands för de som bor och verkar här, det märks. Vi har många kunder och en hel del företag som tankar hos oss, säger Markus Forsen. 

Sveriges billigaste diesel 5 i topp

Route 23 Älmhult 16.39
St1 Karlskrona 16.39
Backabo Macken Karlskrona 16.49 
NB Oljor Västerås 16.42
Macken Torsås 16.69
Källa: bensinpriser.nu