Uppgifter: Northvolt får inte in 15 miljarder kr

Northvolt har svårt att få in 15 miljarder kronor i nytt kapital från aktieägare. Enligt tidningen Dagens Industri ska en nyemission vara lagd på is – men det dementeras av Northvolt. 
– Precis som vi tidigare har berättat så arbetar vi med en större kapitalanskaffning, och det arbetet pågår, uppger Northvolt.

Batteritillverkaren Northvolt har haft en turbulent sommar. En planerad fabrik i Borlänge har dragits tillbaka, dödsfall på fabriken i Skellefteå utreds och BMW har rivit en stororder. Nu uppger Dagens Industri att bolagets planerade nyemission på 15 miljarder kronor lagts på is. Tidningen kallar det för en ”smocka” Aktieägarna med Volkswagen i spetsen verkar tveksamma till att skjuta till mer kapitel, hävdar DI. Men Northvolt tillbakavisar uppgifterna i Sveriges största affärstidning om att emissionen skulle ha ställts in. 

– Precis som vi tidigare har berättat så arbetar vi med en större kapitalanskaffning, och det arbetet pågår. Vi upplever ett starkt stöd från våra aktieägare såväl som våra kunder, och vi siktar på att återkomma med mer information innan året är slut. Sedan kommenterar vi inte spekulationer om enskilda investerare eller kunder, uppger Northvolts kommunikation chef Matti Kataja för DI. 
LÄS MER: