Putins attackhund visar upp Tesla med maskingevär

Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov poserar bredvid en Tesla Cybertruck med maskingevär på flaket. Den Rysslandstrogne ledaren, ofta kallad Putins attackhund, säger att den är redo för strid och ska användas i Ukraina. 
– Jag är säker på att detta odjur kommer att vara till stor nytta för våra soldater, säger Kadyrov på Telegram.

Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov har på något sätt importerat en Tesla Cybertruck från USA som han utrustad med ett maskingevär. Enligt den ryskvänlige envåldshärskaren ska elbilen sättas in mot Ukraina i kriget, uppger The Telegraph. Bilen visas upp i filmer på Telegram och X. ”Putins attackhund” tackar Elon Musk för bilen, men det finns inga uppgifter som tyder på att han skulle ha gett elbilen till Kadyrov. 

– Ett riktigt osårbart och snabbt djur. En manövrerbar bil som utvecklar utmärkt fart och övervinner hinder. Jag uttrycker min uppriktiga tacksamhet till Elon Musk! Han är naturligtvis ett av vår tids största genier och specialister. En fantastisk man! Elon, tack! Kom till Groznyj, så välkomnar jag dig som den mest ärade gästen! säger Kadyrov på filmen. 

Kadyrov har varit en lojal anhängare av Vladimir Putins invasion av Ukraina. Han har även skickat  tjetjenska krigare som hjälpt till i Rysslands illegala invasion av Ukraina. Enligt den fruktade ledaren ska Tesla Cybertruck skickas till fronten. 

– Det är en verkligt osårbar och snabb maskin. Ett manövrerbart fordon som når utmärkta hastigheter och övervinner hinder. Baserat på dessa utmärkta egenskaper kommer Cybertrucken snart att skickas till zonen Special Military Operation (SMO), där den kommer att efterfrågas under lämpliga förhållanden. Jag är övertygad om att detta “odjur” kommer att vara till stor nytta för våra fighters, säger Kadyrov. 

Videon på Tesla Cybertruck kommer samtidigt som ukrainska trupper publicerat inspelningar på tjetjenska krigsfångar som de tagit under sin överraskningsinvasion i Ryssland. 
LÄS MER: