Världens dyraste husbil – kliv in i rullande palatset

Det här är världens lyxigaste husbil. Ett rullande palats med egen biograf och dubbla sovrum.
– Det är den ultimata friheten, säger youtubern Erik Van Conover.

Han är känd från sina reportage från de allra mest exklusiva husen och bilarna. Nu fick Erik Van Conover pröva att bo i den ultimata husbilen ett par veckor.
– Det var en otrolig upplevelse. Om man tittar på cockpiten finns det massage i stolarna, som kostar en kvarts miljon kronor stycket, säger han.

Därefter går han till loungen. Från taket hissas det ner en 65 tums storbilds-tv som gör om husbilens vardagsrum till en modern biograf.
– Den här teven är mycket större än man har i vanliga hem, säger han.

I köket finns induktionshällar och ett matsalsbord som kan fällas ner. Dessutom har den här husbilen två badrum, ett för samtliga passagerare. Medan det andra badrummet är speciellt för värdparet som sover i det stora sovrummet längst bak i fordonet.
– Man har verkligen tänkt på allt, alla luckor är elektromagnetiska så att ingenting kan falla ur under färden, säger han.

Den här husbilen är nästan som en atomubåt. Den är självförsörjande på elektricitet genom solcellerna på taket.
– Man kan köra i fem dagar med full aircondition utan att energin tar slut, säger Erik Van Conover.

Erik van Conover i det enorma köket.
Sovrummet med en gömd tv på 50 tum.
Förarsätet i 25 miljoners-husbilen.

Husbilen är också utrustad med två litiumbatterier som med full laddning klarar att försörja hela fordonet en hel vecka.

Den här husbilen har tillverkats av företaget LOKI Coach. De specialbygger sina husbilar efter kundens särskilda önskemål. Den här husbilen som Erik Van Condover prövade kostade omkring 27 miljoner kronor att köpa, för det får du ett hyfsat slott i Nordeuropa.
LÄS MER: