Hittade lada full med fabriksnya bilar 

En gammal änka ruvade på en makalös bilskatt. Till slut bestämde hon sig för att börja sälja av bilarna.
– Det var helt fantastiskt, säger John Clay Wolfe som hjälpte till att sälja bilarna.

Allt började med att den gamla damen i Alabama ringde bilförsäljaren John Pierce och undrade om han kunde hjälpa henne att bli av med en gammal bil.
– Det var en Porsche från 1996 som knappt hade rullat, säger John Pierce.
En kort tid senare ringde damen igen. Nu hade hon bestämt sig för att skiljas från ännu ett par bilar. Då ringde John Pierce sin gamla vän John Clay Wolfe och de åkte hem till henne för att se efter vad som fanns i garaget.
– Vi kom till ett hus i Alabama med en liten lada, den såg nästan löjlig ut, men sedan klev vi in, säger John Clay Wolfe.

Den gamla änkan hade sedan makens bortgång suttit på en okänd bilsamling. De allra flesta bilarna från GM. Gemensamt hade de också att nästan ingen hade blivit körd.
– Vi tittade in och det var knappt några mil körda, säger John Clay Wolfe. Efter samråd med de båda yviga amerikanska bilförsäljarna bestämde sig änkan för att sälja hela sin samling.

Där fanns en Corvette som bara rullat tio mil. Och för att nämna några till en Stingray 1971 med hundra mil i hjulen, en Grand National 1986 och den nyaste bilen i samlingen var en SVT Cobra från 2003.
Änkans make hade samlat GM-bilar under tre decennier tills han gick bort. Därefter behövde hon ytterligare ett par decennier för att skapa mod och låta bilarna vandra vidare så att de kunde få ett nytt liv.
– Det går inte att starta bilar som stått så här länge, men vi bogserar bort dem och gör ordning allihop så att de kan säljas på auktion, säger John Clay Wolfe.

Han hittar genast sin favorit i samlingen. En Mustang Cobra SVT. Den kallades i folkmun för Terminator och är mycket eftertraktad på marknaden. Under huven sitter en mäktig V8.
– Till exempel den här Mustangen Cobra, det är en sådan bil som bara kommer att öka i värde med åren, man kan se den som en investering, säger John Clay Wolfe. De hissar upp bilen och tittar på undersidan.
– Här finns lite damm, men det finns inte en gnutta rost, det är i helt perfekt skick, säger John Clay Wolfe.