Jättebrand: Elbil exploderar i underjordiskt garage

Här exploderar en elbil i ett underjordiskt garage och orsakar stora skador. Branden tog åtta timmar att släcka, 21 personer fick föras till sjukhus och 70 bilar i garaget skadades. 
– Den brända bilen har bekräftats vara en elbil från Mercedes-Benz, uppger polisen i Korea. 

En brinnande elbil i ett underjordiskt garage är en mardröm, och blev verklighet i Korea under torsdagen. En Mercedes-Benz EQE exploderade i ett parkeringsgarage i Incheon i närheten av huvudstaden Seoul i Korea. Händelsen inträffade vid 06.15-tiden på morgonen och utlöste ett enormt räddningspådrag. 

Övervakningskameror fångar den dramatiska händelsen när vit rök plötsligt börjar välla ut från Mercedes EQE sedan. Ett par sekunder senare exploderar elbilen och börjar brinna. Tjock rök började snabbt att välla ut från garaget och helt ett helt höghuskomplex sveptes in i röken. En enorm räddningsstyrka fick evakuera 100-tals boende från balkonger i höghuset, uppger Korea JoongAng Daily.

Elbilen Mercedes-Benz EQE.
Foto: Räddningstjänsten Incheon

Lyckligtvis skadades ingen allvarligt i branden, men 21 personer fick föras till sjukhus efter att ha andats in giftig rök. En av de de som fick vård var en brandman, medan sju av de som fördes till sjuhus var barn.  Enligt räddningstjänsten skadades ett 70-tal bilar i garaget som stod parkerade i närheten av elbilen från Mercedes. 
– Vi kommer att genomföra en omedelbar utredning av den exakta orsaken till branden med den lokala brandmyndigheten, uppger polisen i Incheon. 

Mercedes-Benz i Korea är informerade om branddramat med deras elbil och samarbetet med polisen i Korea. 
– Vi kan inte bekräfta detaljer om exakt modell och batterier för tillfället. Vi tar detta på största allvar och kommer att göra vårt bästa för att samarbeta med brandmyndigheterna för att fastställa den exakta orsaken, säger en talesperson till Korea JoongAng Daily.

Senare uttalade Mercedes sitt djupa beklagande över explosionen och storbranden som orsakades av deras elbil.
– Vi uttrycker vår djupa beklagande mot invånarna i lägenhetskomplexet och det omgivande området som drabbats av den senaste incidenten, säger Mercedes-Benz Korea i ett uttalande till Yonhap News Agency.

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester