Hemlig elbil mitt i Göteborg – här är bilmärket

En ny hemlig elbil fotograferades under tester mitt i Göteborg. Nu kan vi berätta att det handlar om en bil från Lynk & Co. 

En mystisk prototyp väckte nyligen viss uppmärksamhet mitt i Göteborg. En Carup-läsare lyckades fånga den hemliga testbilen på bild innan den försvann ner i Götatunneln. Då var osäkerheten stor om vilken tillverkare som låg bakom den hemliga prototypen. Flera av Geely-koncernens märken har utvecklingsavdelningar i Göteborg: Volvo, Polestar, Lynk & Co eller Zeekr. 

Bilen liknar inte någon bil som finns på marknaden idag, och ser ut att vara en SUV-coupé i samma storlek som Volvo EX30. Efter efterforskningar kan vi med säkerhet berätta att den hemliga prototypen kommer från Lynk & Co. Ali Sharif som fotograferade bilen trodde själv att det är nya Lynk & Co Z10, men detta handlar sannolikt om ytterligare en ny modell från Lynk & Co. 

Här fångas en ny hemlig elbil mitt i Göteborg, innan den försvinner ner i Götatunneln. Den mystiska prototypen visade sig komma från Lynk & Co. Foto: Ali Sharif/Sebraogon.se

Göteborg är ett av världens största centrum för bilutveckling, med flera tusen ingenjörer och utvecklare anställda hos olika Geely-bolag och det är ganska vanligt att sikta olika testbilar, men så här hemliga är de sällan mitt i Göteborg. Det är inte alls otroligt att detta kan röra sig om Lynks bidrag till den minsta SUV-klassen, ett segment som är oerhört framgångsrikt för Volvo EX30, men där Zeekr X haft en trögare start. 
Har du också sett en hemlig prototyp? Mejla [email protected]