Volvo begravd i jordskred – så klarade sig bilen

En katastroffilm från Taiwan avslöjar Volvos säkerhet. Trots att en Volvo V60 begravdes under tonvis av sten kunde den köra från olycksplatsen själv. Till skillnad från de andra inblandade bilarna.

En Volvoförare i Taiwan hamnade plötsligt mitt i ett jordskred och försökte väja undan. Men det var för sent och han begravdes under tonvis med sten och jord med sin Volvo V60. När räddningsmanskapet kom till platsen upptäckte de att mannen hade haft änglavakt, eller ska vi säga Volvovakt? och klarat sig med bara lättare skador. Dessutom gick det mirakulöst nog att köra hans Volvo.

En film som kommer från en annan bilist och nu blivit viral visar hela förloppet. Nu sprids den över nätet som en skön boost med gratisreklam till den svenska biltillverkaren. Volvon hade bara fått taket en aning intryckt och vissa plåtskador i fronten. Men i övrigt såg den ut att vara i ganska fin kondition. Två personer ska ha skadats i raset, men ingen omkom, uppger Taiwan News.

@topisshit 入手這台坦克 不用簽志願役 #凱桃汽車 #Volvo #V60 #山崩 #坦克 #熱門推薦 ♬ 原聲 – 👺东承👺
Foto: Räddningstjänsten Taiwan

Det talas också om en liknande situation från den indiska staden Kerala. Där ska en Volvo V60 blivit begravd under ett annat jordskred. Också där klarade sig ägaren helskinnad. Han blev så tacksam att han senare köpte sig en helt ny Volvo XC90.
LÄS MER: