Verstappen: McLaren har verkligen ökat i prestanda

Max Verstappen har denna säsong ställts inför hårt motstånd från McLaren och Ferrari. Nu väntar en stentuff helg på den kanske mest ikoniska banan av dem alla.
Jag tror inte att det kommer att bli en lätt helg, säger Max Verstappen, enligt Motors inside. 

Efter sin seger som avgjordes på sista raksträckan på Imola känner sig Max Verstappen redo inför en lång och tuff helg i Monaco. Under en presskonferens uttryckte han en oro kring Red Bull-bilens prestanda på den legendariska stadsbanan i Monaco.
– När man tittar på banans layout kommer det här förmodligen inte att vara vår bästa bana.

– Även när du ska ha den bästa bilen är Monaco en mycket känslig bana för att få allt att fungera. Vår bil brukar kämpa med stötar och trottoarkanter. Vi har jobbat på det jämfört med förra året, men jag tror inte att det kommer att bli en lätt helg, säger Max Verstappen. 

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool
Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

I år har Max Verstappen ställts inför betydligt hårdare motstånd än säsongen 2023, då båda konkurrenterna McLaren och Ferrari har växlat upp.
– Ferrari har alltid varit väldigt, väldigt stark här. Och nyligen har McLaren, i de två senaste loppen, verkligen ökat i prestanda. De måste man se upp med också. I Monaco kan du få överraskningar, säger Max Verstappen. 

Lando Norris från McLaren sa tidigare i veckan att han hoppas kunna sätta mer press på Verstappen när det kommer till totalsegern. Norris vann sin första Grand-Prix någonsin i Miami och kom tvåa i Imola efter en otroligt jämn fight. McLaren kommer också tävla i speciallackerad bil för att hylla Ayrton Senna som dog i en tragisk olycka för 30 år sedan.
– Jag tycker att alla borde tänka så, speciellt efter de två senaste loppen, de är verkligen i mixen. Men på vår sida fortsätter vi bara att försöka förbättra vårt paket. Mitt tillvägagångssätt har alltid varit detsamma, säger Verstappen. 

På den första träningen hamnade Max Verstappen på en elfte plats 0,815 sekunder efter Lewis Hamilton som fick bäst tid. Lando Norris slutade på en fjärdeplats 0,227 sekunder efter Mercedesföraren. 

Tider för Monacos Grand-Prix helg

24 maj:
Träning 2. 17:00-18:00
25 maj:
Träning 3. 12:30-13:30
Kval. 16:00-17:00
26 maj
Race: 15:00

Banan i Monaco

LÄS MER: