Fabriksny Koenigsegg säljs – Bitcoin accepteras

Koenigsegg Regera återtog nyligen världsrekordet från elbilen Rimac Nevera. Nu kan du köpa ett av de allra sista fabriksnya exemplaren – och det går bra att betala med Bitcoin.

Långt innan Lamborghini rullade ut sin laddhybrid Revuelto presenterades Koenigsegg Regera på bilsalongen i Genève 2015. V8:an med dubbelturbo på fem liter tillsammans med tre elmotorer ger 1500 hästkrafter och 2000 Newtonmeter.

Modellen är en av de allra snabbaste och mest kraftfulla hybridbilar som någonsin producerats och saknar traditionell växellåda. Accelerationen upp till 100 km/h går på otroliga 2,8 sekunder. Genom att bilen saknar växellåda är toppfarten något lägre, men 400 km/h räcker långt, och dit går det fort. 

Koenigsegg Regera håller än idag och återtog tidigare i år världsrekordet på 0-400-0 km/h från nya elbilen Rimac Nevera. På Örebro flygplats körde Regera sträckan på 28,81 sekunder mot elbilens 29,94 sekunder. 

Bara 80 reguljära exemplar tillverkades innan modellen lades ner förra året för att ersättas av Koenigsegg Jesko. Nu finns en sällsynt chans att investera i en fabriksny Koenigsegg Regera från sista modellåret 2022. Bilen är till salu hos exklusiva handlaren Karabakh Motors för 13,8 miljoner AED, det motsvarar idag 41,4 miljoner kronor. Handlaren uppger att går lika bra att betala hyperbilen med Bitcoin. Vad priset blir i Bitcoin anges inte, men minst 135 Bitcoin verkar sannolikt.

Bilen är utförd i en sober vit lackering, naturligtvis kompletterad med massor av kolfiber. Interiören är utförd i matchande svart och vitt läder, med metalldetaljer som ser ut att vara i någon ädel metall.