BMW 635 CSi hittad i lada – säljs till vrakpris

BMW 635 CSi är en av de mest berömda modellerna från den bayerska tillverkaren. Nu har ett räddningsbart exemplar hittats i en lada och säljs till rena vrakpriset. 

BMW 6-serien var det hetaste du kunde köra i början av 1980-talet, och bland ägarna till BMW sportigaste modell fanns bland annat kung Carl XVI Gustaf och popgruppen Abba. Bilen var en mycket läcker kupé baserad på BMW 5-serie och under huven satt förstås raka sexcylindriga motorer. Den allra vassaste versionen M635 CSI delade motor med självaste BMW M1. 

Idag är ett fint exemplar värt en mindre förmögenhet, men nu har dykt upp en BMW 635 CSi från 1984 till rena vrakpriset på auktion. Bilen är ett ladufynd och har stått mer eller mindre övergiven i två decennier. Ägaren köpte bilen av en vän i början av 1990-talet med planen att renovera BMW:n. Som så ofta kom annat i livet emellan. 

Bilen var ursprungligen lackerad i kulören Arctic Blue, men nu täcks den av ett tjockt lager av damm. Under dammet verkar den vara i räddningsbart skick, även om underredet har anfrätts av en del rost. Trots åren i ladan är BMW:s inredning fortfarande påtagligt elegant. Men en omfattande rekondition kan säkert råda bot på en del av det problemet. 

Just den här modellen, BMW 635 CSi, har en 3,5 liters rak sexa på 218 hästkrafter. Innan bilen hamnade i dvala för 20 år sedan hade den avverkat drygt 28 000 mil. Bilen säljs på Bonhams onlineauktion i Storbritannien, utan reservationspris. Värdet bedöms till cirka 60 000 kronor, men just nu är auktionen bara upp i 700 pund, cirka 10 000 kronor.