Porsches nya extrema leksak för 14 miljoner kr

Porsche avslöjar sin dyraste och mest extrema modell av 911 någonsin. 911 GT3 R rennsport är avsedd för att leka på bana. Bilen kommer med en extrem bakvinge och går loss på över 14 miljoner kronor. 

Varken laglig för gatan eller för GT3-tävlingar – det är nya Porsche 911 GT R rennsport. Bilen är bara till för köpare som vill ha kul på bana utan att kunna vara med i reguljära tävlingar. Den extrema modellen baserar sig på racerbilen 911 GT3, men har hela 620 hästkrafter. Bilen ska köras på E25-bränsle och boxersexan på 4,2 liter varvar till 9400 RPM. 

Eftersom Porsche inte behövt bry sig om ljudregler vare sig för gatan eler banan kan du få bilen med raka rör utan ljuddämpare och katalysator. Räkna med att bullret hörs långväga. Bilen har en sexväxlad sekventiell låda som driver på bakhjulen.

Enligt Porsche delar bilen bara huv och tak med 911 GT3 R. Bilen har inga sidospeglar, istället är det kameror som ordnar bakåtsikten. Innerbackspegeln kommer inte heller ge mycket sikt, GT3R rennsport har en av de största bakspoilers som skådats på en Porsche. 

Endast 77 exemplar kommer att tillverkas av modellen, och den kommer att kosta drygt 11 miljoner kronor exklusive moms. Räkna med minst 14 miljoner kronor med moms till om lyckas och hinner beställa ett exemplar till Sverige.