Så mycket ökar en Koenigsegg i värde på 5 år

Nu kan du köpa ditt eget exemplar av världsrekordbilen Koenigsegg Agera RS. Bilen är en av de sist tillverkade och har ett mycket speciellt utseende med djupröd klarlackerad kolfiber. Priset? Mer än dubbelt så högt som när bilen var ny!

Koenigsegg Agera RS har enligt många fortfarande världsrekordet för gatlegala produktionsbilar med 449 km/h i timmen som sattes 2017. Bugatti Chiron Super Sport lär ha kört fortare, men bara i en riktning. Även SSC Tuatara har kört fortare, men bilen var inte godkänd vid gatkörning vid rekordet. 

Endast 25 ordinarie produktionsbilar tillverkades av Agera fram till 2018 och nu säljs en av de absolut sist tillverkade bilarna, nämligen nummer 23 av 25. Bilen köptes ny av en kanadensisk miljardär som valde en mycket speciell specifikation. Bilen lackerades vit med djupröd klarlackerad kolfiber runt om hela bilen och på taket.

– Även om den här specifikationen kan vara polariserande för vissa, är den ett enastående exempel på graden av anpassning Koenigsegg kan åstadkomma och ser helt fantastisk ut i verkligheten, uppger Issimi som säljer bilen.

Hyperbilen är dessutom utrustad med ”1-Megawatt-paketet” som höjer effekten från V8:an med dubbelturbo från 1160 hästkrafter till 1360 metriska hästkrafter. Det är samma specifikation som hos den Agera RS som slog världsrekord 2017.

Nypriset hos bilen låg på omkring 25 miljoner kronor, men till skillnad från många andra bilar finns det ingen värdeminskning hos en Koenigsegg. Bilen säljs nu för drygt dubbla nypriset, 53 miljoner kronor via auktionssajten Issimi. Det motsvarar en värdestegring på ungefär 15 000 kronor – per dag!