Ger upp renoveringen – säljer Aston Martins enhörning

En av världens mest sällsynta Aston Martin är på väg att säljas. Endast 15 exemplar tillverkades av Aston Martin DB1 från 1949. Ägaren som köpte bilen för 29 år sedan ger upp renoveringen och låter nu bilen gå vidare. 

Den nuvarande ägaren köpte den oerhört sällsynta Aston Martin DB1 1994 och då var bilens chassi och kaross i relativt bra skick, dessvärre saknade motorn oljetryck. Mannen hade tänkt renovera DB1 till nyskick, men 29 år senare har inte mycket blivit gjort. Nu ger ägaren upp renoveringen och säljer rariteten vidare via H&H Classics

Bilen är den åttonde tillverkade av endast femton Two Liter Sports, en modell som populärt kallas DB1, och är den första modellen som togs fram efter att David Brown tagit över Aston Martin 1946 efter att företaget bjudits ut på annons i The Times under rubriken  “High Class Motor Business” med ett utropspris på 30 000 pund.

Historiken för bilen som nu säljs är lite oklar under de första åren, men på 1970-talet köptes den av racerföraren och Aston-ingenjören Shaun Magee som uppgraderade den med en rak sexa. Han tävlade med bilen, bland annat på Silverstone. Bilen såldes 1987 till Frankrike, men köptes till nuvarande ägare 1994, som nu säljer skönheten vidare. 

– Hans förlust är en annans vinst med chassit AMC/49/8 som representerar en exceptionellt spännande möjlighet för en ny ägare att återuppliva vad som inte bara är ett exempel på den mest sällsynta Aston Martin-produktionsmodellen utan också en bil som potentiellt är kvalificerad för några av världens mest prestigefyllda motorevenemang, uppger H&H Classics som säljer den på auktion i helgen. Det beräknade priset ligger på mellan 1,4 och 2 miljoner kronor.