Bortglömd i underjorden i 19 år – helt ny BMW M3 CSL

En splitternya BMW M3 CSL parkerades 4 augusti 2004 i ett underjordiskt garage av en förmögen affärsman. Den fabriksnya bilen stod bortglömd i 19 år – nu har den räddats från sin dammiga grav. 

Historien om denna ovanliga lättviktsversion av BMW M3 börjar i augusti för 19 år år sedan. En affärsman reste den 4 augusti 2004 från London till Reading för att hämta ut en fabriksny BMW M3 CSL, den lätta specialmodellen av M3 av BMW M3 som bara väger 1385 kg. 

Det handlar om en BMW:s mest åtråvärda sportmodeller någonsin. Den har en rak sexa på 360 hästkrafter och 370 Newtonmeter. CSL-modellen är dessutom lättad med 110 kg jämfört med vanliga M3. Den låga vikten på 1385 kg uppnåddes genom kolfiber i taket och bakluckan. Dessutom  togs ljudisolering, luftkonditionering och elstolar bort från CSL-modellen. 

Men en av BMW:s bästa bilar någonsin blev aldrig använd. Direkt efter inköpet tar affärsmannen bilen de 5,9 milen tillbaka till London och parkerar den i ett underjordiskt garage i fashionabla Peckham i södra London. Enligt uppgift reste ägaren jorden runt i sitt arbete, och bilen blev stående. 

Nästan två decennier i ett parkeringsgarage har satt sina spår även om BMW:n aldrig körts på vägarna. Den har fått massor med dörruppslag och parkeringsskador, förarspegeln har fått sig en törn och den bakre stötfångaren hänger på trekvart. 

Men nu kommer glädjande nyheter. Efter 19 år har bilen räddats från sin grav i garaget. Bilder på  @london_barn_find på Instagram visar hur den unika bilen flyttas från garaget där den stått sedan 2004. Vad som ska hända med bilen nu är okänt, men den förtjänar ett bättre öde än att förfalla i ett underjordiskt garage.