Budstrid om vanlig Volvo 240 – slog otroligt prisrekord

En helt vanlig Volvo 240 från 1990 överträffade alla förväntningar och slog rekord på auktion. Bilen blev mer än dubbelt så dyr som förväntat efter en rejäl budstrid. 

Volvos moderna klassiker håller på att bli mer eftertraktade och värdefulla än de äldre bilarna. Åtminstone när det gäller 240-serien. En Volvo 240 GLE från 1990 såldes i dagarna på Bilwebauctions och fick budgivarna att bli som tokiga. Visserligen var bilen ovanligt fin och välvårdad, men annars var det en relativt ordinär 240 som gått nästan 12 000 mil. 

Bilen var aldrig vinterkörd, och hade alltid förvarats i garage. Det handlade om GLE-versionen med plyschklädsel och turbinfälgar. Kanske var det den ovanliga vinröda metalliclacken som lockade köparna. Eller att dragkroken bara använts en gång på 33 år.

– Då fick man se den där Volvon, som man ibland hör talas om. Äldre gentleman som har skött och tagit hand om bilen såsom de gjordes förr. Bilen är i ett otroligt fint välvårdat originalskick med fullständig historik, uppgav Bilwebauctions. 

Det bedömda värdet på auktionen låg på mellan 90 000 och 120 000 kronor. Efter en budstrid landande priset på 199 000 kronor! Så vitt vi vet är det den dyraste Volvo 240 av icke turbomodell som sålts i Sverige. En Volvo 245 gick förra året för 185 000 kronor.

– Detta är svensk motorhistorik men det är också en del av vår kulturhistoria. Här ser vi ett bevis på, hur vi en gång vårdade och tog hand om våra kära bilar. Inköpt kontant, för besparingar. Jobb på bruket, dit gick eller cyklade man. Bilen användes för finåka, utflykter och semester. I det här skicket och med historiken, är det en samlarbil och klassiker, uppger Bilwebauctions