Koenigseggs ”nakenchock”: 3 unika bilar visar all kolfiber

Tre unika Koenigsegg har samlats för en naken familjebild. Endast ett exemplar vardera finns av Jesko, Regera och One:1 finns i Koenigsegg Naked Carbon (KNC). Tillvalet med helt exponerad kolfiber kostar fem miljoner kronor extra per bil. 

Koenigseggs bilar är extremt sällsynta redan från början och bara drygt 200 bilar finns än så länge i hela världen. Det finns varianter som är oerhört speciella, och det allra mest exklusiva är Koenigsegg Naked Carbon (KNC), med karossen helt i exponerad kolfiber. 

Nyligen samlades tre bilar för en unik familjebild som den schweiziske fotografen Blerim Rafuna tog och som Koenigsegg och Carage nu visar upp på Instagram. Det handlar om en Koenigsegg Jesko, en Koenigsegg Regera och en Koenigsegg One:1, samtliga med karossen helt i exponerad kolfiber (KNC). Den unika versionen kostar omkring fem miljoner kronor extra jämfört med en ”vanlig” Koenigsegg-lack. 

Det kan tyckas märkligt att betala mer för att inte få någon lack, men faktum är att det är ett oerhört krävande hantverksarbete att skapa det unika utseendet. Koenigsegg tar genom polering bort det tunna lagret epoxi som täcker kolfibern och skapar ett unikt metalliskt utseende där kolfibern är fullständigt exponerad. Ytan sägs också vara mycket hård  och ska kännas kall när man tar på den. 

De tre oerhört speciella bilarna ägs som det verkar av Carage Luzern, som är en världens främsta superbilshandlare och officiell återförsäljare för Koenigsegg i Schweiz. Leveranserna av Koenigsegg Jesko har nyligen startat och den bilen är ny i Garages samling.