Budstrid om 72 år gammal Saab – så dyr blev pärlan

Gamla Saabar är glödheta på bilmarknaden. Efter en budstrid blev en Saab 92 från 1951 dubbelt så dyr som förväntat. 
– Denna bil är en glädje att köra, har inga underliggande problem och är direkt redo att ge sig ut på vägen på nya äventyr, uppger Bilwebauctions som sålde bilen. 

Den som söker goda investeringar bör leta efter Saabmodeller som ännu inte har börjat öka i värde. Vissa modeller ökar nu snabbt i värde och överträffar förväntningarna på auktioner. I början av veckan såldes en Saab 92A från 1951 på auktion

Bilen hade ett uppskattat pris på mellan 160 000 kronor och 180 000 kronor, men auktionen överträffade alla förväntningar. Klubban slogs först på dubbla priset och den fina bilen gick för 340 000 kronor. Saaben blev med råge dyrast på auktionen och utklassade Porsche, Mercedes och Jaguar. 
LÄS MER: Enormt bilfynd – här hittades 230 lyx- och sportbilar som varit gömda i 40 år

– Med sin exceptionellt utförda renovering och ett långvarigt ägarskap är denna Saab 92A ett sällsynt fynd. En drömbil för alla Saab-entusiaster, uppger Bilwebauctions som sålde  bilen. 

Bilen var av Saabs allra första modell 92A och hare en tvåtaktsmotor på 764 kubikcentimeter och 25 ystra hästkrafter. De första årgångarna fanns bara i kulören buteljgrön, eftersom Saab hade ett enormt lager av färgen kvar efter flygplanstillverkningen under andra världskriget. 

Bilen hade renoverats av en tidigare Saabanställd som jobbat 48 år på tekniska avdelningen och som tack vare unika kontakter i fabriken kunde återställa bilen till samma skick som 1951. 

– En helrenoverad Saab 92A med en tvåtaktsmotor är ett alltmer sällsynt fynd i dessa dagar. Denna bil är en glädje att köra, har inga underliggande problem och är direkt redo att ge sig ut på vägen på nya äventyr. Den är färdigbesiktigad och lovar många fina mil i framtiden, uppger Bilewauctions