Vilken är världens snabbaste familjekombi? Se superduellen

Här är dragracet mellan de två snabbaste kombibilarna du kan hitta. Audi RS6 Avant har länge varit herre på täppan. Men nu utmanas Audin på allvar av nya BMW M3 Touring. 

För föräldrar som vill ha plats för hela familjen plus bagage och samtidigt kunna köra en bensindriven superbil har det hittills bara funnits ett val: Audi RS6 med 600 hästkrafter. Men nu utmanas Audis värsting av nya BMW M3 Touring. 

BMW:s nya superkombi har inte riktigt lika stora utrymmen som Audin, och bara 510 hästkrafter, men är ändå en riktigt racerbil som rymmer både familj och bagage. 

Frågan är då vem som är allra kvickast av världens två snabbaste kombilar? Mat Watson och Carwow var inte sena att ställa bilarna mot varandra nu när BMW M3 Touring börjat levereras. 

På papperet borde BMW:n vara chanslös, då den endast har 510 hästkrafter mot Audis 600, även vridmomentet är lägre, 800 Newtonmeter mot 650 Newtonmeter. Men i verkligheten har det inte så stor betydelse. Även BMW:ns mindre vikt, 1865 mot Audins 2098 kg kan säkert ha påverkan på snabbheten. I filmen ovan får du svaret vilken bil som är snabbast.