Audi går för seger i Dakarrallyt – svenskarna fick tidsstraff första dagen

Audi siktar på seger i årets Dakarrally med sin eldrivna Audi RS Q e-tron. Första sträckan gick för bra för svenskarna Mattias Ekström och Emil Bergkvist – men ett tidsstraff på 15 minuter förstörde dagen. Istället gick etappsegern till lagkamraten Carlos Sainz. 

Årets Dakarrally har startat och i år siktar Audi mot toppen med sin revolutionerande Audi RS Q e-tron. Bilen har eldrift som laddas av en bensinmotor. I år har bilen lättats rejält och ska kunna konkurrera med traditionella Dakarbilar. 

Första sträckan blev en stor framgång med etappseger för Carlos Sainz och en tredjeplats för Mattias Ekström och Emil Bergkvist. Dessvärre missade de en waypoint, och fick tidstillägg på 15 minuter och flyttades ner till 14:e plats. 

Mattias Ekström

Men det finns gott om tid för svenskarna att ta in tappet för den dubbla DTM-mästaren Mattias Ekström. Rallyt pågår ända till den 15 januari.  Audi ställer upp med tre team i RS Q e-tron, varav Mattias Ekström och Emil Bergkvist utgör ett. De får betraktas som favoriter efter att ha finslipat den andra generationen av den eldrivna rallybilen.