Extrema Golf R Hurricane med 526 hk – så snabb är den

Praktikanter hos Volkswagen har tagit fram en Golf R Hurricane med 526 hästkrafter. Den extrema Golfen har bantats med 200 kg och toppar långt över 300 km/h. 

Volkswagen har en tradition av att låta praktikanter gå loss på märkets modeller. Tidigare i år har vi fått se en ID.5 GTX Xcite. Nu har de gått loss på Volkswagen Golf R och resultatet är spektakulärt. 

Den extrema Golfen är byggd av nykomlingar hos Volkswagen Group Retail Germanys bilhandelsdivision. De har åstadkommit en enorm effektökning hos den tvåliters TSI-motorn. Bilen har nu 526 hästkrafter och 629 Newtonmeters vridmoment. 

Trimningen har gjorts av HGP och bilen har fått större turbo, annan laddluftkylare och ny motorstyrning.Avgasljudet är ännu tuffare tack vare ett nytt system. Bilen har fjädring från Eibach och rullar på semislicks. Bromsarna väger endast 7,8 kg. Bromsarna i fram kommer från Audi R8, medan bakbromsarna hämtats från en Audi S8.

Bilen är lättad med hela 200 kg och väger endast 1449 kg. Bland annat har den kolfiberhuv och kolfibertak. Att baksätet kastats ut sparar förstås också vikt. 

Hur snabbt bilen accar har vi inte fått veta ännu, men toppfarten utlovas vara över 300 km/h. Den vråltrimmade Golfen visas nu upp på huvudkontoret hos Volkswagen R i Warmenau och ska sedan visas upp på ett trimningsevent i Wolfsburg.