Rezvani Vengeance är en skottsäker SUV med pepparspray

Rezvani Vengeance är en superlyxig SUV för den som vill vara på den säkra sidan – eller fruktar att apokalypsen kommer. Bilen kan utrustas med pepparspray, skottsäkert glas, pansarkaross, run-flat militärdäck, en röksydd, elchocker i dörrhandtaget  blixtljus, explosionsskydd på undersidan och termiskt mörkerseende. 

Rezvani Vengeance har gjort sin debut och den kantiga SUV:en bygger på en omgjord Cadillac Escalade. Rezvanis version är kraftigt modifierad och prislappen börjar på 2,8 miljoner kronor, men det som verkligen sticker ut är alla utrustning bilen kan få. 

Bilen kan få en kompressormatad V8 på 682 hästkrafter och 885 Newtonmeter för 1,3 miljoner kronor. Den passar bra om du dessutom väljer Executive Seating och Military Package. Med Executive Seating får du fällbara säten med massage, värme och ventilation. Dessutom får du himmelstak med stjärnor, storbilds-tv om du väljer tv-paketet.

 

Den som vill vara på den säkra sidan väljer militärpaketet för drygt en miljon kronor. Då får du skottsäkert glas, pansarkaross, EMP-skydd, run-flat militärdäck, rökskydd, förstärkt fjädring, dörrhandtag med elchocker, blixtljus, explosionsskydd på undersidan och termiskt mörkerseende. Dessutom finns behållare inbyggda i sidospegelhusen som kan sprida pepparspray längs fordonets sidor, samtidigts som avgaserna kan producera en rökridå bakom den.

För passagerarna innehåller paketet sju skottsäkra västar, sju skottsäkra hjälmar, gasmasker, en första hjälpen-kit och ett hypotermi-kit. Andra fina tillval är kassaskåp i mittkonsolen och solpaneler. 

Kamouflagefärgen är extrautrustning för närmare 90 000 kronor. Totalt stannar notan för en fullutrustad Rezvani Vengeance på närmare sju miljoner kronor.

Företaget erbjuder Vengeance i sex primära färger gratis, som finns i satin och glansig finish. Rezvani erbjuder en kamouflagefärg för 7 500 USD, men företaget kommer att lägga till skräddarsydd färg för 10 000 USD och en personlig logotyp för pölljus för 2 000 USD. Konfigurera din här .