Otroliga filmen: Volvo-förare missar polisbil med blåljus – i 4 minuter

Är det här Sveriges mest ouppmärksamme bilförare? Under mer än fyra minuter missar Volvoföraren att polisen ligger bakom och försöker få stopp på färden med blixt- och blåljus. 

Dashcams kan fånga många intressanta situationer i trafiken. En bilist på E6:an vid Kållered söder om Göteborg blev vittne till en annorlunda polisjakt, som dokumenterades av en bilkamera. 

En förare i en silverfärgad Volvo XC60 färdas i laglig hastighet, men ligger oavbrutet i ytterfilen på den lugnt trafikerade vägen. Hack i häl har föraren en polisbil med blåljus och blixtljus som vill att Volvoföraren ska stanna. 

Men föraren lyckas undvika att se polisbilen under mer än fyra minuter. För poliserna verkar det bli något av en sport att se hur länge föraren kan undvika att se polisbilen med blixtljus. De väljer att inte köra om bilen, men kör upp jämte Volvon, men inte ens då lägger föraren märke till den polismålade Volvon. 

Polisbilen kör upp jämsides med Volvon en andra gång när, då kör föraren av på en avfart, men det är oklart om han ännu observerat polisbilen. Till slut stannar mannen framför polisbilen i höjd med Ikea vid Kållered

Det är inte känt vem som körde bilen, men den står registrerad på en 78-årig man. Att vara så ouppmärksam att man inte ser en polisbil under fyra minuter kan klassas som grov vårdslöshet i trafik, och det är högst tveksamt om Volvoföraren kommer få ha sitt körkort kvar. 

Till slut stannar Volvo utanför Ikea i Kållered.