Extra utrustad för 5 miljoner – Koenigsegg Regera i röd kolfiber kan bli din

Koenigsegg har precis avslutat tillverkningen av Regera efter 80 bilar. Nu har du chansen att säkra ditt eget exemplar. En otrolig Koenigsegg Regera i Red Tinted Carbon säljs nu på auktion. Bilen är extra utrustad för fem miljoner kronor. 

Nyligen berättade Koenigsegg att de tillverkat det allra sista exemplaret av den ikoniska hyperbilen Regera. Endast 80 exemplar tillverkades mellan 2016 och 2022. Istället startar tillverkningen av Koenigsegg Jesko. För den som vill köpa en ny Regera från fabriken är det därmed försent. 

Men nu finns chansen att köpa en otroligt fin Regera från 2019 som bara gått 400 mil. Bilen har dessutom fabriksgaranti ända till 9 april 2024. Köparen får ett av de mer intagande exemplaren av Regera, med synlig rödtonad kolfiber, Red Tinted Carbon, Inredningen matchar perfekt i kulören Lingonberry Red.

Bilen är dessutom extrautrustad för ungefär fem miljoner kronor. Enbart speciallacken med rödtonad kolfiber i Lingonberry Red gick på 2,5 miljoner kronor extra. Paketet innehåller också delar i omålad, naken kolfiber, inklusive det avtagbara taket, bakvingen och ytterbackspeglar. Regera har också Ghost Package för 1,5 miljoner kronor. Det är ett kit som ger 20 procents lägre downforce med en extra framspoiler och winglets i bak. Dessutom har bilen utrustad med kolfiberfälgar med  Aircore centerlock och bromsok i karossfärgen som kostar omkring en miljon extra.

Redan i original är Regera bland det häftigaste som rullat på fyra hjul. Unikt för Regera är det geniala Koenigsegg Direct Drive (KDD) som gör att bilen inte har någon växellåda. Bilen har en utväxling på 2,73:1, i kombination med en mycket avancerad “Hydracoup”, hydraulisk koppling. Bilen har dessutom elmotorer som ger extra kraft. Totalt finns 1500 hästkrafter tillgängliga. Det är tillräckligt för att köra 0-400-0 km/h-tid på världsrekordtiden 31,49 sekunder. Dessutom finns traction Control i tre olika lägen, bakhjulsstyrning, aktiv fjädring, aktiva motorfästen, aktiv aerodynamik och keramiska skivbromsa.

Just det här exemplaret levererades som via återförsäljaren Lake Forest Sportscars i Lake Bluff, Illinois. För knappt ett år sedan bytte bilen ägare och nu är det dags igen. Bilen säljs på auktion via Broad Arrow Auctions på Monterey Jet Center i augusti. Beräknat pris är 30,5-34 miljoner kronor.