Guld-Koenigsegg värd 60 miljoner skapar kaos på gatan

En Koenigsegg Agera RS Naraya skapar kaos när den dyker upp på gatan. Bilen är specialbeställd med guld och diamanter och kostar 60 miljoner kronor. 

Superbilar är ingen ovanlig syn på gatorna runt lyxkvarteren vid Sloane Street i London. Ferrari, Lamborghini och McLaren får knappt Londonborna att höja på ögonbrynen längre. Men när en Koenigsegg Agera RS dyker upp på gatorna blir det uppståndelse och mobilkamerorna åker upp. Trots att modellen har några år på nacken skapar den koas när den parkeras på Sloane Street. Men det handlar också om en unik Agera RS som är specialbeställd med guld och diamanter. 

Koenigsegg visade själva upp bilen när den levererades till köparen för några år sedan. Den är döpt till Agera RS Naraya efter köparens familj. Bilen har en kaross av blåskimrande kolfiber med ett stort antal gulddetaljer. Det handlar om bladguld som är limmat på karossen av den italienska hantverksmästaren Ettore ”Blaster” Callegro som arbetade tolv timmar om dagen i 14 dagar för att färdigställa mästerverket. 

Även insidan är något alledeles extra med blå alcantara med gulddetaljer och en namnskyld med ”Naraya” utförd i guld med 155 syntetiska diamanter. Motorn är dock alldeles vanlig, men 1176 hästkrafter duger för att slå världsrekord.