Audis nya konceptbil Urbansphere har infällbar ratt

Audi visar upp en självkörande lyxbil för stora städer. Nya Urbansphere är 5,5 meter lång och har infällbara ratt. Fyra passagerare reser i superlyx när bilen kör själv. 

Är du också trött på att köra bil i stan och sitta timmar i bilköer. Nu kommer Audi med lösningen. Nya Urbansphere är en 5,5 meter lång lyxig crossover för fyra åkande. Ja, du läste rätt. Bilen kör själv genom stadens trängsel medan du jobbar eller njuter av en skön film. Framförallt är bilen tänkt för asiatiska megastäder, men kanske kommer konceptbilen så småningom till Europa. 

Bilen är en blandning mellan minibuss och crossover och erbjuder slösaktigt stora utrymmen för de fyra åkande. Designen lurar ögat att tro att den är mindre än 5,5 meter lång, vilket är i klass med en limousin.


Insteget till bilen är riktigt rymligt, tack vare ”självmordsdörrar som skapar en gigantisk öppning. Sätena kan roteras och även fällas till liggande läge. Skulle sex personer behöva tränga sig in i bilen finns två extrasäten i bagaget.  Det finns förstås ett antal infotainmentskärmar som bland annat kan användas för videomöten. 

Men vem kör egentligen? Jo, det gör Audi själva. Bilen erbjuder autonom körning på nivå 4, och ratten fälls in och de åkande kan strunta i vad bilen gör.

Den tekniska plattformen för Urbansphere är Audis nya PPE-plattform som bland annat ska användas för nya Audi A6 e-tron. Konceptbilen har två elmotorer på totalt 400 hästkrafter. Något beslut om serieproduktion är inte fattat, men bilen är tekniskt möjlig innan 2030, enligt Audi. 

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester