1500 laddstolpar i Göteborg utslagna i 12 dagar

Under 12 dygn har 1500 laddstolpar i Göteborgs stad varit utslagna. Kommunen vet inte när felet kan vara lagat. 
– Jag har förstått att de är både frustrerade och besvikna och det förstår vi också, säger Mia Malmstedt, kommunikationschef på Göteborgs Stad, till SR Ekot.

Den som kommer till Göteborg och har räknat med att ladda elbilen i stan kan få problem. De 1500 kommunala laddstolparna i Göteborgs stad har nu varit trasiga i 12 dagar, uppger Ekot
– Stolparna ser lediga ut med det kommer ingen el till bilen. Vi jobbar stenhårt på att lösa det här. Stolparna ser lediga ut, men det kommer ingen el till bilen. Vi väntar på att leverantören ska lösa det, säger Mia Malmstedt till Ekot. 

Felet ska ligga hus mjukvaran, men hittills har felet inte kunnat lagas. Stolparna ser ut att fungera, men det kommer ingen el till bilen. När stolparna kan fungera som vanligt igen är det ingen som vet. 
– Vi har inte fått någon prognos, jag vet att de jobbar på. Sedan är det ju sommar och semestertider och det drabbar säkert leverantören också, säger Mia Malmstedt.

Helt omöjligt att ladda är det dock inte, dessutom kan det bli billigare än i vanliga fall. I P-hus Heden och P-hus Liseberg södra har laddstolparna låsts upp så att elbilsägare kan ladda gratis bara de betalar P-avgiften.