100-tals lyxiga Range Rover övergivna: ”För dyra att köra”

En stort antal Range Rover och Land Rover har hittats övergivna. Fyndet gjordes på den walesiska landsbygden och har blivit en stor nyhet i flera brittiska dagstidningar. 
– Jag har aldrig sett så många Range Rover på ett ställe i hela mitt liv, säger youtubern Imstokze som hittade bilarna. 

Fynden av övergivna bilar upphör aldrig att fascinera. Nu har 100-tals exemplar av lyxbilen Range Rover hittats på en sluttning på landsbygden i Wales. Platsen måste vara minst sagt avlägsen eftersom Imstokze fick resa i flera timmar för att komma dit, uppger The Sun

Många av bilarna är av den tredje generationen Range Rover, men det finns också ett antal Land Rover Discovery. Vissa bilar kan se någorlunda räddningsbara ut, men de flesta är i ett sorgligt skick. Trots att de lämnats vind för våg är den brittiska lyxinteriören i trä och läder nästan i perfekt skick på flera av bilarna.

Range Rover var enormt populära i Storbritannien på 90-talet och de här modellerna gick åt som smör i skolsken. Men idag är de enormt dyra att reparera, dessutom drar de så mycket bränsle att ingen vill ha dem längre.
– Levnadschanserna för dessa typer av fordon kommer vara obetydliga eftersom de helt enkelt är för dyra att köra, det är verkligen sorgligt, säger youtubern.

Någon verkar ha köpt upp dem billigt, men sedan har planerna på reparation stupat. Det är föga troligt att bilarna kommer att räddas, men för den som behöver delar är det nog ett paradis. 

Här kan du se filmen om fyndet

– Det är lite tråkigt för det kommer att sluta med att bli strippade och aldrig komma tillbaka till vägen. Jag är glad att ingen av mina favoriter finns här. Men för den som behöver delar är det här nog platsen att komma till, säger youtubern.