Vändningen: Nu köper fler elbilar av Volkswagen

Nu beställer fler köpare elbilar av Volkswagen-koncernen igen efter nedgången. I Europa har orderingången dubblerats jämfört med förra året. Det är en stor vändning då leveransen av elbilar rasat med 24 procent de första månaderna i år.

I Europa har beställningar av Volkswagens elbilar ökat mellan januari och mars. Antalet beställningar har blivit dubbelt så många jämfört med förra året. Orderstocken för elbilar ligger just nu på 160 000 elbilar.
– Vi kommer att växa inom detta segment både i vår hemregion och över hela världen för året som helhet, säger Hildegard Wortmann, medlem av den utökade koncernledningen för försäljning inom VW-koncernen, enligt Manager Magazin. 

Det är en stor vändning för Volkswagen-koncernens elbilar som haft det tufft på den europeiska marknaden på sistone. Under första kvartalet i år rasade antalet levererade elbilar med 24 procent för Volkswagen i Europa. Totalt sett levererade Volkswagen 2,1 miljoner bilar. Det är en ökning med 3 procent om man jämför med 2023. I Kina, Syd- och Nordamerika ökade siffrorna medan de minskade i Europa.

Inom Volkswagen-koncernen har det gått bra för egna märket VW och Seat medan Porsche haft det tuffare. Där har försäljningen minskat med fyra procent jämfört med förra årets första månader. Marknaderna som främst är ansvariga för de dåliga siffrorna är Kina och Nordamerika. Bara i den sistnämnda minskade försäljningen med 23 procent.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester