Ultrasnabb laddning med Kias nya elbil EV6

Nu kan den som köper en Kia elbil ladda både snabbt och kostnadseffektivt. 
Kias delägarskap i laddnätverket Ionity ger kunderna tillgång till ett stort nätverk av högeffektiva 350 kW-laddare.
För kunder som förbokar Kia EV6 till och med april och gör en beställning före 31 december 2021 ingår en prenumeration av Ionity Power-paketet. 

Kia EV6 gör det enklare att resa längre sträckor på el tack vare den senaste batteritekniken och 800 volts system som laddar snabbare. Genom att kunna laddas med hög effekt kortas laddstoppet rejält: 10 – 80 procent på mindre än 18 minuter, eller 100 km på mindre än 4,5 minuter.

– Partnerskapet med Ionity ingår i Kias strategi att göra elbilar tillgängliga för fler och utrullningen av 11 nya elbilar fram till 2027. En infrastruktur som stöder bilarnas högeffektiva laddningskapacitet är viktigt för att uppmuntra fler människor att välja elektrisk mobilitet. Tillgången till nätverket med en enkel betalningsprocess med rabatterade priser och den ultrasnabba laddningen förenklar elbilsägandet, säger Jason Jeong, President vid Kia Europe.

Läs mer på Kia.se

Ionity har i dag fler än 400 laddstationer i Europa med laddningsstandarden CCS (Combined Charging System) där elen kommer från 100 procent förnybar energi, vilket innebär att körningen blir koldioxidneutral.

Sätena i Kia EV6 går att fälla ner i viloläge medan du laddar.

För kunder som förbokar Kia EV6 till och med april och gör en beställning före 31 december 2021 ingår en prenumeration av Ionity ”Power-paketet” med förmånliga priser till och med 2022, samt ett års prenumeration av Kia Charge Plus.
Samma erbjudande ges till de kunder som beställer EV6 GT till och med slutet av 2022.

Kia erbjuder två paket: Access-paketet, som kommer att finnas tillgängligt senare i år, innebär att man betalar 49 kr/mån och 5,75 kr/kWh (jämfört med standardpriset 8,70 kr/kWh).

Power-paketet, som är tillgängligt från maj, kostar 139 kr per månad i abonnemangsavgift och att ladda kostar från 3,10 kr/kWh.

Nätverket av Ionity-snabbladdare blir tillgängligt via apptjänsten Kia Charge. Via appen eller ett kort ges kunden enkel åtkomst till ca 205 000 laddpunkter (AC och DC) i hela Europa och man får alla laddningar på en faktura.

Läs mer på Kia.se