Se sanslösa Mustangen – kolfiber och 800 hk

Kraftig, snabb och lätt, det är ingredienserna i Classic Restorations nya Shelby GT500CR Centennial Edition. Det kolfibertäckta muskelberget med coiloverfjädring, V8-motor och 800 hästkrafter tar dig från 0-100 på bara 3,2 sekunder. Endast tio exemplar är till salu – och även prislappen är imponerande.

Det är nästan fyra år sedan verkstaden Classic Restorations presenterade sin häpnadsväckande Shelby GT500CR. Nu är företaget tillbaka med ännu en fantastisk version av den klassiska mustangen, helt täckt i kolfiber. Den nya uppföljaren heter Shelby GT500CR Centennial Edition och kommer bara finnas tillgänglig i tio enheter till priset av 6,5 miljoner kronor styck. 

Precis som Classic Restorations tidigare variant av klassikern så kommer den nya modellens exteriör att i huvudsak bestå av kolfiberpaneler från Speedkore. Resultat är otroligt och de röda kolfiberränderna ger klassikern en riktig racingkänsla. En ännu finare detalj med racingränderna är den röda färgens djupare mening. För varje sålt exemplar kommer nämligen drygt en miljon kronor att doneras till American Heart Association, för att stötta kampanjen Life is Why, som arbetar med att rädda människor med hjärt- och kärlsjukdomar. 

Interiören är nästan lika imponerande som exteriören. Med ett par rejäla Caroll Shelby Scat Rally Series-säten får bilen ett lika snabbt inre som yttre, med matchande röda sömmar längs det svarta lädret. En nymonterad ratt i trä behåller bilen retrokänsla och mitt på instrumentbrädan finns en American Heart Association-plakett monterad för att påminna om bilens goda ändamål.

Det är också rätt bra drag i denna exklusiva specialutgåva från Classic Restorations. Tillsammans med en Magnusson VMP-kompressor och en 5 liters Coyote V8-motor genererar muskelbilen hela 800 hästkrafter. Till det får man en sexväxlad Tremec T56 växellåda, nya Wilwood-bromsar med sexkolvigt ok fram respektive fyrkolvigt bak och ett ställbart chassi. Hittar du dragläget kan bilen gå från 0-100 km/h på bara 3,2 sekunder och nå en toppfart på över 300 km/h.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester