Säljer Porsche-vrak trots tragisk dödskrasch

En Porsche 911 Turbo S var med i en tragisk krasch med dödligt utfall. Resterna av Porschen har tagits hand om av en bärgningsfirma, som nu säljer resterna av vraket online. Ett beslut som väckt kritik på sociala medier.

En Porsche 911 Turbo S var med i en allvarlig incident för ett par år sedan. Enligt lokalpolisen i Norwood, Colorado inträffade olyckan på Highway 141. Bilen deltog i 2022 års upplaga av racet Crown Rally och färdades vid tillfället i över 220 km/h när den plötsligt körde av vägen och voltade ut över ett staket. Den tragiska olyckan slutade med att både föraren och passageraren, båda i 40-årsåldern, omkom.

Motorn tog rejält med stryk den med, men skulle eventuellt kunna starta igen efter en gedigen arbetsinsats. Porschen använde sig av en dubbelt turboladdad 3,8-liters boxersexa som ger på 640 hästkrafter vid 6750 rpm och 800 Nm i vridmomentet. 0-100 kör den på ynka 2,6 sekunder och toppfarten landar runt 330 km/h. 

Bärgningsfirman har nu lagt ut bilen och delarna som fortfarande går att använda eller restaurera på deras eBay-konto till salu. Ett beslut som skapat en del diskussioner på sociala medier, då vissa tycker att firmans beslut är okänsligt medan andra hävdar det motsatta, rapporterar Autoevolution.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester