Dansk Koenigsegg-utmanare säljs på Blocket för 25 milj

Danska superbilstillverkaren kommer nu till Sverige. Zenvo har bekräftat partnerskapet med Auto Lounge Group i Kungsbacka utanför Göteborg som blir svensk återförsäljare. Redan nu säljs en extrem Zenvo TSR-S – med 1177 hk och 1100 Nm får du vara beredd att betala nästan 25 miljoner. 

Danska superbilstillverkaren Zenvo kommer nu att sälja bilar i Sverige. Företagets expansion i Europa har lett till att Auto Lounge Group AB i Kungsbacka blir Zenvos svenska återförsäljare. Zenvo Scandinavia slår upp portarna i Kungsbacka i oktober. 

Christian Skaar är grundare och vd för Auto Lounge Group och han skriver så här angående det nya samarbetet:
– Vi har bevisat att Auto Lounge är redo att utöka sin plattform med en ny dimension. Vi är hedrade och glada över att få representera Zenvo i Skandinavien. Vårt läge är centralt och nära alla större städer i norra Europa.

Företaget säger också att Zenvo Scandinavia kommer fokusera på framtida modeller, i och med att deras senaste modell TSR-GT är slutsåld. Zenvos helt nya bil Aurora lanseras den 18 augusti på The Quail, under Monterey Car Week. Det nya samarbetet innebär också att flera Zenvo-modeller kommer att kunna synas på svenska vägar. Aurora- och Agil-modellerna är byggda kring ett kolfiber-monocoque och kommer ha Zenvos nya fyrturboladdade Mjölner-V12:a. 

Mjölner kommer minst ha 1250 hk vilket gör den till världens mest kraftfulla V12:a. Dessutom kommer motorn på 6.6-liter kunna varva till otroliga 9800 rpm. Zenvo har tidigare sagt att Aurora kommer få “ett unikt motorljud som ingen annan motor på planeten”.

Redan nu har Auto Lounge Group en Zenvo till salu på Blocket. Det handlar om en TSR-S som är en väglaglig version av Zenvo TSR. TSR-S visades upp på bilsalongen i Genève 2018. Drivlinan är en V8:a med dubbla superchargers på 5.8-liter vilket ger bilen en effekt på 1 177 hk vid 8 500 varv. Enligt Zenvo kan bilen köra från 0–100 km/h på 2.8 sekunder och från 0–200 km/h på 6.8 sekunder. Topphastigheten på TSR-S är 325 km/h.

Bilen till salu på Auto Lounge är från 2021 men okörd och aldrig tidigare registrerad. Auto Lounge skriver så här i annonsen på Blocket:
– Uppgraderas till MY24 i fabriken i Prästö söder om Köpenhamn under augusti/september – aldrig tidigare registrerad. Köper man bilen blir den alltså uppgraderad till senaste modellåret, och eftersom den är okörd blir det då i princip som en helt ny bil från fabrik. Zenvon kan levereras till kund i oktober. Däremot får man vara beredd på att betala, bilen har nämligen ett pris på 24 570 000 kronor.

I oktober planeras ett lanseringsevent på Auto Lounges nya anläggning i Kungsbacka. Anläggningen kommer att vara Zenvos skandinaviska nav och koppla samman Auto Lounges tävlingsteam, bandagar, simulatorer och sportbilsförsäljning.

Auto Lounge-tävlingsteam kommer att vara på banan vid Copenhagen Historic Grand Prix som pågår från 4 till 6 augusti. Zenvo Automotive kommer att ha en bil utställd som en del av det nya partnerskapet.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester