Så klarar sig ny Lamborghini mot ”gammal” Ferrari

Lamborghini Revuelto är Lamborghinis svar på Ferraris laddhybrid SF90. Men vad händer om nya Revuelto ställs mot ”gamla” SF90 i ett dragrace? Youtubekanalen Carwow gav ett lite förvånande svar.

I dag känns det givet med el- och hyrbiddrivna sportbilar, men så har det inte alltid varit. Lamborghini höll andan när deras Revuelto lanserades på höstkanten i fjol blott åtta år efter Koenigseggs Regera och tre år efter ärkerivalen Ferraris, SF90. Med den mittmonterade 6,5 liters V12:an parad med tre elmotorer är systemeffekten hela 1015 hästkrafter och 1062 Nm i vridmoment. Accelerationen upp till 100 km/h är på 2,5 sekunder och toppfarten över 350 km/h. Bilen väger 1772 kg och priset börjar på drygt 6 miljoner kronor.

Antagonisten Ferrari SF90 då? Den är utrustad med en 4-liters dubbelt turboladdad V8-motor, parad precis som Revuelto med tre stycken elmotorer. Sammantaget ger det en kapacitet på 1000 hästkrafter som skickas till alla fyra hjulen via en 8-växlad automatisk växellåda. Vikten är 1570 kg och köper du en i dag landar priset på minst 5 miljoner kronor. Accelerationen upp till 100 km/h ska precis som för Lamborghini gå på 2,5 sekunder.

Även om det är tudelat och jämt, så känns det ändå på förhand som att Lamborghini borde ta hem det hela i kraft av flera hästkrafter och att de haft facit på hand när de utvecklat bilen. Ägaren av de två bilarna som är med och genomför testet hoppas att hans senaste tillskott till bilsamlingen ska vinna.
– Jag hoppas verkligen att min nya bil (Revuelto) ska vinna men det kommer att bli väldigt intressant, det här är racet som vi alla har väntat på, säger Mat Watson. 

Efter en kort ljudcheck av respektive motorljud, där den naturligt aspirerande Revuelto tar hem en enkel seger över Ferraris turbomotor, är det dags för race. Revuelto får en flygande start och leder en bra bit in mot mitten av racet. Men Ferrarin tar ikapp och vinner slutligen med vad som ser ut att vara en halv billängd. Ägaren är besviken över att hans nya bil inte lyckades vinna mot hans gamla Ferrari samtidigt som han tillåter sig att imponeras av vad den gamla trotjänaren precis åstadkommit.

Men för att vara säkra kör de en gång till och den här gången vinner Lamborghinin. Efter det bestämmer journalisten att de måste byta bil eftersom de inte kan utesluta att ägaren Tommy, eventuellt hållit tillbaka den gode Ferrarin eftersom han så gärna vill att hans nya bil ska vinna.
– Okej Tommy, nu ska vi ta reda på om du har sölat med flit, säger journalisten.

Det visar sig att så eventuellt varit fallet. Lamborghinin är chanslös två gånger om och förlorar med mer än en billängd och Ferrarin som kallats för “Lambo-dödaren” kan bära sitt smeknamn med stolthet.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester