Så dyr är monster-Hummern med 717 hk

Den omtalade Hummer-modifieringen med avkapad militärkaross, Hellcat V8-motor och 717 hästkrafter, såldes nyligen på en auktion i Scottsdale, Arizona. Den fullkomligt unika, militärgröna monster-hummern blev inte bara viral för sitt utseende utan sprängde även banken. När klubban slogs i bordet kunde kommentatorn till den livesända auktionen knappt tro sina ögon.
– Det här hade jag aldrig kunnat tro när jag vaknade i morse, sade den ena kommentatorn under auktionen.

Danton Arts Kustoms och Frenchy Export byggde denna vilda, sexhjuliga AM General Humvee i deras garage i Frankrike. Fordonet åker på TIS Offroad-hjul med 245/40-däck fram och 305/35-däck bak. Bakom hytten finns en 6,2 liters Hellcat V8-motor som producerar 717 hästkrafter i kombination med en 4L80E fyrväxlad automatisk växellåda. 

Den handgjorda aluminiumkarossen, från början specialdesignad för militären, omkonstruerades för att passa in på ett sexhjuls-chassi vilket gav bilen dess unika utseende. Sist men inte minst är denna skrämmande skapelse dessutom utrustad med en äkta flygplansvinge baktill vilket ger en särskilt spexig finnish.

Under månadsskiftet auktionerades fordonet ut på Barret-Jackson i Scottsdale, Arizona till ett belopp på hela 750 000 dollar, motsvarande omkring 7,7 miljoner kronor. Efteråt var kommentatorn på Barret-Jacksons Youtube-kanal i chock.
– Det hade jag aldrig trott, varken i dag, imorgon eller någonsin, sade han

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester