Monster-vanen är en riktig ulv i fårakläder

Den här ombyggda 1978 Chevrolet G10 Sport Van, är allt annat än vad den ser ut att vara. Den är som en trojansk häst. Fullkomligt alldaglig på utsidan men fullständigt vansinnig på insidan.

Svenska Caresto baserade i Ängelholm med Leif Tufvesson i spetsen är kända för att tänja på gränserna när det kommer till bildesign. Nu har de gjort det igen, med sin nya, restaurerade 1978 Chevrolet G10 Sport Van.
– Denna absolut unika Chevrolet G10 Sport Van från 1978 är något utöver det vanliga och bör absolut inte förknippas med ett hemmasnickrat busbygge där någon skohornat ned en trimmad LS-motor i en G10, skriver auktionshuset Bidders Highway. 

Den här fullständigt unika skånsk-amerikanen har allt och lite till. Denna till synes rätt slitna G-10 karossen har nämligen monterats på ett Corvette-chassi tillsammans med fram- och bakvagn, bromsar, motor, drivlina, växellåda, torque tub, ja rubbet helt enkelt.

Förutom allt som behövs för en offensiv och topptrimmad prestanda kommer den med alla moderna lyxfunktioner du kan tänka dig. ACC keyless-system, stereo, kylda stolar, displayer och så vidare. Den är dessutom fullt laglig, funktionell och konstruerad av riktiga proffs. Mätaren visar cirka 19 000 kilometer och har varit i Carestos trygga händer hela tiden. Motiveringen till bygget var att bygga en optimal vardagsvagn med känslan av en Corvette.
– Den känns precis som en Corvette, men man sitter något högre upp, sa auktionschefen på Bidders Highway vid provkörningen. 

Men man sitter troligtvis inte bara högt bakom ratten, utan förmodligen även genuint bekvämt. Stolarna är elstyrda med både kyla och värme, ratten är utrustad med en mängd funktioner som farthållare och det finns till och med ett infotainmentsystem med navigation och telefoni. Utvändigt pryds bilen av ett vackert lager patina från 1978, som förseglats med hjälp av klarlack. Utöver det fungerar bilen utmärkt mekaniskt, både vad gäller bromsar och motor, och den säljs nybesiktigad. Och såld kommer den att bli och inte för några småpengar inte. I skrivande stund är den upp i över 620 000 kronor och mer lär det bli eftersom budgivningen inte stänger förrän den 29 maj hos Bidders Highway där du kan läsa mer om bilen.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester