Lucid till Europa nästa år – men börsnoteringen riskerar spricka

Nu hotar elbilsföretaget Lucids börsnotering att spricka. 
1000-tals småsparare har struntat i att rösta för SPAC-affären som nu kan ställas in. 
Samtidigt kommer besked om att elbilen lanseras i Sverige och Europa 2022. 

Lucid är på väg in på börsen genom en så kallad SPAC-affär där ett investmentföretag gör ett omvänt förvärv så att Lucid blir börsnoterat. SPAC-företaget Churchill Capital ska fusioneras med Lucid – men då krävs aktieägarnas godkännande. Nu hotas fusionen av att så få har gått in och röstat. Till stor del handlar det om småsparare som köpt Churchill-aktier via Robin Hood-appen.

Samtidigt kommer bekräftelsen att Lucid startar sina leveranser i Europa nästa år. Den nya tyska landschefen Roberto Russo berättar för Electrive att bilen anländer till Tyskland nästa år och bilen ska även lanseras i Sverige, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Island, Italien, Monaco, Nederländerna, Norge, Spanien, Schweiz och Österrike.

Enligt Lucids svenska PR-byrå kommer bilen att levereras med ett speciellt Lucid Care-paket. Det inkluderar fjärrtjänster och mobiltjänster, over the air- uppdateringar och vägassistans. 

Over the air (OTA)-tekniken ska hos Lucid även möjliggöra enkel diagnos av bilens delar och ibland reparation av bilen oavsett plats om det behövs. För den som vill serva bilen kan ägaren välja om det ska ske hos Lucids servicecenter eller hemma hos ägaren i de fall det är möjligt.

Köp din lucid online

Senaste nytt