Han säljer sin galna bilsamling för 500 miljoner

En enda person säljer nu sin sanslösa bilsamling för 500 miljoner kronor. I samlingen finns några av världens mest exklusiva bilar. Mercedes 300SL Måsvinge och Roadster, Ferrari Big Five (LaFerrari, Enzo, F50, F40, 288 GTO), Bugatti Type 35, Jaguar D-Type och Porsche 911 2.7 RS är bara några av läckerbitarna i “Dare to Dream Collection”.

Drömmen om att skapa en samling ikoner förverkligades, men nu är den till salu tillkännagav auktionshuset Sotheby’s i ett pressmeddelande. “Dare to Dream Collection” är en sammanställning av bara det bästa och varje komponent har med varsamhet valts ut från första början. 

Bland samlingens 29 bilar finns bara de mest sällsynta, mest ikoniska modellerna från McLaren, Mercedes-Benz, Porsche, Maserati och med ett särskilt fokus på Ferrari. Modeller som Ferrari 250 GT/L Berlinetta, Mercedes-Benz 300 SL Gullwing och Lamborghini Miura SV är några exempel som alla värderas till mellan 15 och 40 miljoner kronor styck. 

Lamborghini Miura SV.

En rolig detalj om samlarens Bugatti Veyron, är att den tidigare tillhörde Simon Cowell, huvudsakligen känd som jurymedlem i diverse talangprogram som Idol och America’s Got Talent. 

1996 Ferrari F50 förväntas bli en av auktionens höjdpunkter.

Vidare till de klassiska, så kallade “Ferrari Five” (LaFerrari, Enzo, F50, F40, 288 GTO), Jaguar D-Type, Porsche 911 2.7 RS och allt annat däremellan. Utöver själva vägbilarna finns samlingar av många typer, som alla visar upp det finaste i sin kategori. Förutom den djupt imponerande samlingen bilar, så ingår även en av de finaste sneakerkollektionerna som över huvud taget finns att hitta ackompanjerad av en unik uppsättning sportmemorabilia. Ägaren har också samlat på sig en hel del racerbilar och en uppsjö av motorsportssouvenirer. 

Samlingen håller till i en fantastisk lokal, med eget verkstadsområde, i hjärtat av Toronto och det är även här som försäljningen drar igång 31 maj till den 1 juni. Allt som allt, sägs den makalösa samlingen vara värd omkring 500 miljoner kronor.

Ferrari 250 GT/L Berlinetta.
1965 Aston Martin DB5

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester