Jeremy Clarksons mardröm i öknen

Inspelningen av senaste “The Grand Tour” bjöd på tuffa förhållanden för folkkäre motorjournalisten Jeremy Clarkson. Kollegan Richard Hammond oroar sig för hälsan.
– Jag är förmodligen full av njursten som ett resultat.

The Grand Tour: Sand Job följer upp förra årets Eurocrash och blir den före detta Top Gear-trions näst sista motoräventyr efter att Clarkson bekräftat på Instagram att det inte kommer fler efter 2024.

I Sand Job får vi följa den brittiska motortrion i begagnade sportbilar genom Mauretanien, Sahara och slutligen över den berömda mållinjen i Dakar, Senegal.

När den tidigare Top Gear-trion reflekterade över utmaningarna med att filma i Sahara sa Clarkson, 63. 

– Mitt i natten var det fortfarande 38. Det är så varmt att det är förbryllande, och tillade:

– Hettan bråkar med en både mentalt och fysiskt. Urinblåsan verkar kunna absorbera en liter vatten i timmen utan att komma ur en. När det väl gör det, är färgen och konsistensen som en chokladkaka, säger han. 

Kollegan Richard Hammond instämmer. 

– Man förlorar all vätska genom svett, till och med ögonlocken svettas. Man kissar bara sand och ånga och jag är säkert full av njursten som ett resultat. Trots att vi dricker vatten konstant blir man ändå uttorkad och det är utmattande att behöva dricka hela tiden, säger Richard Hammond.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester