Inmurad bakom tegelvägg – här hittas superbilen värd över 10 miljoner kr

En mycket värdefull Lamborghini Miura SV har hittats inmurad bakom en tegelvägg i ett garage. Upptäckten gjordes av bilgurun Simon Kidston. 
– Ägaren dog i april, familjen murade då upp ingången där bilen hölls gömd, berättar han för Classic Driver. 

Den kände bilgurun Simon Kidston och hans team har gjort en fantastisk upptäckt i en liten stad på den italienska landbygden. Under lång tid har de sökt efter en mytompspunnen Lamborghini Miura SV som borde finnas någonstans. Ägaren var så rädd om supersportbilen att han murat in den i bakom en tegelvägg i garaget. 

Han dog i april, familjen murade upp ingången till den sönderfallande  byggnaden mitt i staden där bilen var gömd för att förhindra att den blev stulen och hålla spekulanter borta, berättar Simon Kidston för Classic Driver.

Redan dagen efter att de hittat bilen och dragit fram den ur dess mångåriga viloplats började telefonerna ringa och mejlen droppa in. Många ville köpa den klassiska supersportbilen Lamborghini Miura SV med en V12-motor på 385 hk. 

– Vissa var faktiskt ganska obehagliga när de fick reda på att den inte var till salu, men vi är glada att ansträngningen äntligen gav resultat, att bilen stannar i Italien och bevaras noggrant snarare än återställs, berättar Kidston.  

Bilen har knappt sett offentligheten sedan 1975, även om den visades under en period på  Ferruccio Lamborghini-museet. Första ägaren var en ung 23-årig kvinna, medan bilens mångårige ägare som haft den fram till nu köpte den 1974. Det är en extra ovanlig Miura då det är en av blott två av SV-modell med Bruno Metallizzato-lackering. SV-modellen med 385 hk hade världsrekord i hastighet för standardbilar på 1970-talet. 

Den aktuella bilen har Havana-färgad läderklädsel och ett brännmärke på förarsätet. Takpanelen vittar om att ägaren använde hårpomada. Värdet på superbilen torde med bred marginal överstiga 10 miljoner kr.

LÄS MER: FERRUCCIO LAMBORGHINIS EGEN COUNTACH SLOG PRISREKORD

Köp din miura online

Senaste nytt