Hysteri i Kina – köar i timmar för Xiaomis elbil

Bilen från techjätten Xiaomi har orsakat hysteri i Kina. När deras nya SU7 visas på bilmässan i Peking är det enorma köer. Människor väntar i flera timmer bara för att få en glimt av den nya elbilen.

Xiaomi Motors hade långt ifrån det största båset på bilmässan, men det lockade klart flest människor. Folk köade i timmar bara för att få en skymt av den nya elbilen SU7 som varit så omtalad under de senaste månaderna. Inte bara i positiv bemärkelse ska tilläggas. Det har rapporterats om flera incidenter under provkörningar där förare ska ha tappat kontrollen över fordonet och det finns flera filmklipp på liknande situationer. En del menar att techjätten eventuellt stressat fram en produkt som inte är helt säker på grund av bristande erfarenhet inom biltillverkning.

Men oavsett kritiken har den inledande försäljningen skjutit i höjden. På bara 27 minuter sålde man över 50 000 bilar och med tanke på köbildningen under bilmässan i Peking, ser framtiden minst sagt lovande ut. Xiaomis presskonferens var även den klart folktätaste, enligt CNC-news, och företagets vd Lei Jun välkomnades av applåder och hyllningar både från besökare och konkurrerande biltillverkare. Både BYD:s vd Wang Chuanfu och Nios William Li syntes applådera konkurrenten.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester