Hondas högvarviga ikon säljs – bara en ägare

Ett mycket fint exemplar av den legendariska och eftersökta Honda S2000 från år 2007 finns till salu. Mätaren visar endast 74 147 km, den är svensksåld och har bara haft en ägare under alla år. En riktig dröm när det kommer till japanska sportbilar. 

Den första visades som konceptbil på 1995 års Tokyo Motor Show i Japan. Fyra år senare presenterades den officiellt för att fira den japanska biltillverkarens 50-års jubileum. Nytt millennium, innebar nya möjligheter och Honda S2000 var en modern brytpunkt och ett stadigt kliv in i det futuristiska 00-talet. Bilen gjorde bland annat en minnesvärd insats som trotjänare åt antagonisten Johnny Tran i den första “The Fast and the Furious” år 2001. 

Förutom sin otroligt stilrena och sportiga design var bilen utrustad med en mycket uppmärksammad drivlina, som under åren genomgick en hel del förändringar. Med sin exceptionella effekt på 124 hk per liter var bilen länge bäst i världen av masstillverkade bilar med naturligt aspirerande motorer i förhållande till slagvolym, faktiskt ända fram till år 2010. Den jämna viktfördelningen mellan dess fram- och bakaxel, uppnåddes genom att motorn satt monterad bakom framaxeln, växellådan mellan förare och passagerare, som i sin tur satt precis framför bakaxeln. 

Den här finfina silverfärgade Honda S2000 från år 2007 är laddad med 240 hästkrafter och 208 Nm i vridmoment och med rödmarkering först vid 9000 rpm. Med det sagt når bilen 0-100 på 6,2 sekunder och har en toppfart på 240 km/h.

Den hyllade fyrcylindriga motorn är parad med en sexväxlad manuell låda. I utrustningsväg är bilen ganska spartansk eftersom man ville hålla ner vikten till 1260 kg, men det allra nödvändigaste i form av AC, elhissar och -fönster finns, samt en eldriven softtop och en avtagbar hardtop. Den nuvarande och enda ägaren har tagit hand om bilen väl och tack och lov så har inga modifieringar utförts. Karossen är hel och har inga skador.

Invändigt finner vi inte heller några större skador förutom normalt slitage på och runt förarsätet. All mekanik fungerar som den ska och växellådan med drivlinan likaså, även om nya bromsbelägg kan vara värt att kika på i framtiden. I övrigt är den i strålande skick och redo för nya äventyr, när den nu säljs på Bidders Highway till högstbjudande.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester