Här är Nicolas Cages otroliga bilsamling

I filmen Gone in 60 Seconds ska Nicolas Cage rollfigur försöka stjäla 50 lyxbilar på 24 timmar. Man kan nästan tro att Cage själv blev inspirerad av rollen, i hans privata garage finns nämligen en helt otroligt lyxig bilsamling. Så spänn fast säkerhetsbältena och njut av åkturen.

Nicolas Kim Coppola, professionellt känd som Nicolas Cage, har en lång karriär som skådespelare och filmskapare i USA bakom sig. Han har blivit en av de mest populära och respekterade skådespelarna med en enorm fanbase världen över och han har även vunnit en Oscar. Men skådespelaren belönades också med enorma arvoden på flera hundra miljoner kronor per år. En del av pengarna har Nicolas Cage investerat i sitt stora bilintresse och har över tid byggt upp en helt fantastisk bilsamling. Även om han för några år sedan blev tvungen att sälja några av dyrgriparna av av ekonomiska skäl rymmer fortfarande hans garage ett antal ögonstenar.

Lamborghini Diablo VT  

Lamborghini Diablo VT, tillverkad från 1993 till 2001, är en ikonisk superbil. “VT” i sitt namn står för “Viscous Traction”, och syftar på det avancerade fyrhjulsdrivna systemet som då var nytt för Lamborghini. Cage köpte Diablon under 90-talet efter att ha medverkat i stora filmesuccéer som Con Air och Face/Off. Men en skrikande V12:a, över 500 hk och en topphastighet över 320 km/h var det en av 90-talets galnaste bilar.

Lamborghini Miura SVJ  

Detta var den första bilen som satte Lamborghini på kartan innan Countach introducerades. Lamborghini Miura SVJ är en sällsynt bil som har en speciell plats i bilhistorien. Tillverkad i ett begränsat antal från 1971 till 1973, SVJ-varianten, Superveloce Jota, anses vara höjdpunkten för Miura-serien. Med en topphastighet på cirka 290 km/h var Miura SVJ en av de snabbaste vägbilarna av sin tid. Tack vare dess begränsade produktion och historiska betydelse är Lamborghini Miura SVJ mycket eftertraktad av samlare.

Lamborghini 350 GT 

Det märks verkligen att Nicolas Cage uppskattar Lamborghini, hans tredje bil från italienska superbilsmärket är en 350 GT. Det är Lamborghinis första lyxiga sportbil och den introducerades 1964. Bilen var Lamborghinis första mångproducerade modell och satte grunden för märkets framtida framgång.

Ferrari Enzo

Ferrari Enzo, uppkallad efter företagets grundare, Enzo Ferrari, är en superbil som visar biltillverkarens banbrytande teknik och ingenjörsskicklighet. Enzo, som introducerades 2002, byggdes för att fira Ferraris 50-årsjubileum och var begränsad till endast 399 exemplar. Med en kraftfull V12-motor, lätt konstruktion och avancerad aerodynamik levererade Enzo enastående prestanda och exceptionell hantering. Detta har gjort Enzo till en av de mest eftertraktade och ikoniska Ferrari-modeller någonsin.

Ferrari 250 GT LWB California Spyder 

Ferrari 250 GT LWB California Spyder är en ikonisk och mycket eftertraktad klassisk sportbil. Tillverkad från slutet av 1950-talet till början på 1960-talet, är den känd för sin eleganta design, öppna körupplevelse och exceptionella prestanda. Cages, som är svart, är den 34:e av 51 exemplar med lång hjulbas som tillverkats.

Ferrari 599 GTB

Ferrari 599 GTB är en högpresterande GT som kombinerar lyxig komfort med imponerande prestanda. Den introducerades 2006 och har en frontmotor-layout och en naturligt aspirerande V12-motor. Trots sin avancerade teknik och exceptionella kördynamik är 599 GTB kanske inte det självklara valet av Ferrari, men, det märks att Cage har en speciell kärlek till märket då han totalt har fem olika modeller.

Ferrari 250 GT Series 1 Cabriolet 

Vi sa att Nicolas Cage har en speciell kärlek för Ferraris, här är ett till bevis på det. Pininfarina designade denna 250 GT Series 1 Cabriolet för att se elegant, enkel och sofistikerad ut samtidigt som den behöll sin sportighet och prestanda. De här bilarna är otroligt ovanliga, med endast 40 exemplar gjorda.

Eleanor Mustang 

Kanske fantiserar Nicolas Cage fortfarande om sina tidigare filmroller, det faktum att han äger en Eleanor Mustang borde ge tillräckligt med bevis.  Eleanor Mustang är en specialbyggd version av Ford Mustang. Den ikoniska Eleanor Mustang skiljde sig från den vanliga mustangen genom bland annat ett unikt bodykit, sidoutblås och unika färgscheman.

Rolls-Royce Ghost 

Nicolas Cage har som många andra filmstjärnor en Rolls-Royce Ghost, som i sammanhanget är en ganska normal bil . Den stora lyxbilen baseras på BMW 7-serie och introducerades första gången 2009. Med skräddarsydd interiör och många personliga utrustningar är det verkligen en ultimat bil för baksätesåkning. 

Rolls-Royce Phantom II Coupe 

Rolls-Royce Phantom II Coupe är andra generationen av Rolls-Royce flaggskepp Phantom. Det är en lyxig och elegant GT som visar toppen av brittiskt bilhantverk. Tillverkad på 1930-talet med exklusivitet och överflöd i fokus. Dessutom finns det bara 19 Phantom II som tillverkades som coupéer, vilket gör detta till en verkligt sällsynt bil.

Bugatti Type 57 C Atalante 

En mycket speciell bil som tillverkades under mellankrigstiden är den tvåsitsiga Bugatti Type 57 C Atalante. Det anses vara ett sant mästerverk av många samlare, vilket inte är så svårt att förstå. Med flödande och graciösa linjer definierar denna Bugatti bilvärldens absoluta höjdpunkt från 1930-talet. 

Bugatti Type 101C Antem Coupe


Tillverkad 1951, har den här Bugattin ett mer modernt utseende, även om den från början baseras på 57:an. Endast 6 chassier tillverkades, så denna bil är ännu ovanligare än Nicolas Cage andra franska ikon. Just detta exemplar visades upp på Paris Salon de l’Automobile 1951, och såldes senare till kasinomogulen Bill Harrah.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester