Guide: Köpa begagnad BMW 5-serie G30

Här kommer guiden som hjälper dig när du ska köpa en begagnad BMW 5-serie av generation G30. Det finns ett stort intresse för modellen som ny som också är en av de mest eftersökta bilarna på begagnatmarknaden. BMW 5-serie är både praktisk och rolig, men har saker du bör se upp för. 

BMW 5-serie toppar de flesta ägareundersökningar med många nöjda bilägare. Modellen är relativt dyr som ny och den första ägaren får ta den största smällen när det kommer till värdeminskningen. Det skapar möjligheten till en fin affär när bilen är några år gammal. Nu ska vi ta en närmare titt på 5-serien G30 från 2017 till i dag. 

Modell BMW 5-serie

Den senaste generationen G30 är den mest komfortabla 5-seriemodellerna någonsin för förare och passagerare. Säten och förarmiljö erbjuder en bra ergonomi som ger dig som förare en trygg plats under resan. I Sverige väljer de flesta touringmodellen som är mer praktisk med sitt stora kombiutrymme baktill. 

Den nya generationen av BMW 5-serien är väldigt lik den äldre modellen, men skiljer sig åt genom strålkastarna. Den äldre modellen ska vara billigare och är inte lika förfinad som G30. Därför är det viktigt att kolla detta så du inte blir lurad om du köper en bil som är precis från tiden för modellskiftet 2017.

Motorer BMW 5-serie

I Sverige är det dieselversionen 520d som sålt bäst, men laddhybriden har också varit het de senaste åren. Fyrhjulsdriften xDrive är också populär. Med 520d har du 190 hästkrafter till ditt förfogande. I 530d får du en 3,0-liters rak sexa med 265 hästkrafter. Om du i stället letar efter en sportbil som hela familjen får plats i finns BMW M5 som har 600 hästkrafter. 

Problem begagnad BMW 5-serie

Ett vanligt problem för BMW:s dieselbilar från 2011 och framåt är ett inbyggt säkerhetsproblem med en EGR-ventil som kan börja brinna om den inte åtgärdas. Även om BMW ska ha återkallat de berörda bilarna är det  värt att kontrollera om det gjorts på det exemplar du är intresserad av.

Om du köper en xDrive-fyrhjulsdrift kan det vara bra att veta att fördelningslådan är extra känslig och kan lätt krångla om bilen har högt miltal. BMW:s motorer håller i stort sett alltid en hög kvalitet så länge servicen gått till på rätt sätt. Därför är det extra viktigt att hålla koll så att servicen är skött.  

Annars har 5-seriebilar från 2017 återkallats för ett problem med vevaxelsensorn. Extra viktigt är därför att kolla så eventuella återkallelser utförts på bilen. Precis som många nya bilar är även nya 5-serien full med ny elektronik. Ta extra mycket tid innan ditt köp för att kolla så det fungerar. 

Ekonomi begagnad BMW 5-serie

En begagnad BMW 5-serie  av den senaste generationen går att hitta för under 250 000 kronor. För de pengarna får du en bra och stor, komfortabel bil. Om du i stället lägger 300 000 kronor kan du få en 530d med en rak sexa med diesel. 

Mätarställningen går att manipulera, men det går att få fram de riktiga siffrorna genom en BMW-återförsäljare. BMW-bilar som har M-sportpaket kommer alltid säljas dyrare, men det kan löna sig eftersom bilen blir mer lättsåld då.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester