Fisker upp 325% efter rykte om Stellantis

Fiskers aktier gick upp med 325 procent efter att litet hopp tänts för den sargade elbilstillverkaren. Den dramatiska stigningen kom efter ett obekräftat rykte om ett nytt partnerskap med Stellantis. Någon dag senare föll aktien med 50 procent igen.

Fisker har under en tid varit konkurshotade efter att ha fått slut på pengar i kassan. Tidigare i april blev företaget dessutom utkastade från New York-börsen då deras aktiekurs blivit för låg. Fisker valde då att rea ut sina bilar med upp till 220 000 kronor i rabatt för att kunna betala sina skulder. 

Den senaste tiden har det spridits rykten om att Fisker ska vara i samtal med Stellantis om ett nytt partnerskap, uppger Tesla-Mag, livliga diskussioner om detta förekommer också i olika nätforum. Samarbetet skulle i så fall handla om elfordonsteknik eller gemensam produktion av nya modeller. Men ryktena är helt obekräftade och enligt den svenska sajten Alltomelbil är de helt falska och ogrundade.

Det är inte helt ovanligt att aktier som drivits ner mot botten är mycket volatila och påverkas av spekulationer. Fiskers aktier steg först med 325 procent för att sedan falla tillbaka med nästan 50 procent. Börsvärdet är endast 270 miljoner kronor.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester