BYD:s attack på Volvo och Scania i Sverige

Nu kommer den väntade attacken från BYD på Volvo och Scania i Sverige. I slutet av maj 2024 är det försäljningsstart för två modeller i Sverige via Hedin Bil.
– Lastbilen har en förarhytt designad internt av en av världens främsta designers, Wolfgang Egger, vilket ger en mer dynamisk look, skriver BYD. 

BYD är i dag världens största tillverkare av elektriska personbilar, men växer ständigt inom elektriska bussar och lastbilar. Den kinesiska biltillverkaren har sålt bilar i Sverige ett tag nu, men kommer den 31 maj även börja sälja lastbilar vid Hedin Bil Truck Center i Linköping. 

Sedan tidigare har det varit klart att Hedin Mobilty Goup kommer sköta både importen och försäljningen av lastbilarna. Grundaren och vd:n till Hedin Mobility Group kommenterade samarbetet med BYD såhär tidigare.
– Detta utökade partnerskap är av stor betydelse för att främja en mer hållbar framtid inom transportsektorn, och ligger också i linje med vår strategi med expansion inom tunga fordon, säger Anders Hedin, grundare och VD på Hedin Mobility Group.

ETM6
ETH8

Vid lanseringen kommer två modeller att erbjudas. Dessa två är BYD ETM6 och BYD ETH8. ETM6 har ett litiumjärnfosfatbatteri som har en räckvidd upp till 20 mil vid full last. Laddningen tar från 20 procent till 100 procent ungefär 60 minuter. ETM6 har dessutom blivit designad av tidigare topdesignern hos Audi, Alfa Romeo och Lamborghini.
– Lastbilen har en förarhytt designad internt av en av världens främsta designers, Wolfgang Egger, vilket ger en mer dynamisk look, skriver BYD.

ETH8 har också ett litiumjärnfosfatbatteri, men den har i stället en räckvidd på 250 km. Garantin på båda lastbilarnas drivlina sträcker sig uppemot fem år. Just nu är fyra procent av de tunga lastbilarna elektriska, men marknaden väntas växa enormt.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester