Började som trappstädare – nu har han köpt superbilar för 575 miljoner kr

Han började som trapppstädare och äger superbilar för 350 miljoner kronor. Nu avslöjar Manny Koshbin, 51, att han väntar leverans av bilar för ytterligare 225 miljoner kronor. 
– Det är vansinnigt, bilarna blir allt dyrare , säger stjärnmäklaren. 

Han invandrade till USA 1985 som 14-åring tillsammans med sin familj. Manny Khoshbins första jobb var att städa trappor. Sedan kan man minst sagt säga att han jobbat sig upp steg för steg. Han startade sin första mäklarfirma 1992 och är idag vd för ett stort bolag som förmedlar kommersiella fastigheter. 

Men allra mest har Manny Khosbin blivit som Youtuber som visar upp sina superbilar. 51-åringen sägs idag äga en superbilssamling som är värd omkring 350 miljoner kronor. 

Några av de mest exklusiva bilarna i hans samling är en McLaren Senna, Bugatti Chiron Hermes Edition och Pagani Huayra, McLaren P1 och nio stycken Mercedes-AMG SLR. Tidigare ägde han en Koenigsegg Agera RS som han tjänade 20 miljoner på att äga

Nu avslöjar Manny Khosbin på Youtube att han har beställt nya superbilar för 22,24 miljoner dollar, Mostsvarande 225 miljoner kronor. För att få plats med alla bilar håller han på att bygga en ny palatsliknande bostad med ett jättegarage. 

– Bilarna blir bilarna blir allt dyrare. En Bugatti Veyron kostade 13 miljoner för 16-17 år sedan. En Ferrari Enzo kostade 6,5 miljoner. En Bugatti kostar nu 30 miljoner i basutförande. En riktig hyperbil kostar norr om 30 miljoner, med den utrustning jag vill ha 40-50 miljoner kronor per bil, säger han i ett nytt Youtube-klipp. 

De bilar han har på gång nu är bland annat en Aston Martin Valkyrie Spyder som ska komma under det första kvartalet nästa år. Det är en bil som kostar över 30 miljoner kronor. 

Han har dessutom beställt en Bugatti Bolide, märkets snabbaste bil någonsin, vilket inte vill säga lite. Manny Khosbin förväntar sig leverans i mitten av 2024. Prislappen är ungefär 48 miljoner dollar. 

Manny Khosbin hade också beställt en AMG One, bilen som har Formel 1-teknik godkänd för gatan. Men nu visar det sig att bilen inte blir legal att köra i USA. Kanske tar han in den ändå och har den som utställningsbil, trots prislappen på 30 miljoner kronor.

I dagsläget äger Manny Khosbin ingen Koenigsegg, men han har en beställning på en Koenigsegg Jesko som ska levereras i slutet av 2023. Det är en bil som kostar 30 miljoner, en vanlig nivå för en hyperbil idag.

Utöver hyperblerna väntar han också på fyra nya Porschebilar och en Ferrari SF90. Det är kanske lite förvånande att höra att en så förmögen person försöker spara in på bensinen. Han har försökt att tanka sina hyperbilar med 91 oktan, då den är billigare än den dyra 110 okton som många superbilar körs på i USA. 

–  Jag väljer 91 jag antar att motorn justerar baserat på 91 oktan så det gör inte riktigt ont om du ställer en switch till 91 tillfälligt men jag har märkt att hästkrafterna är lite mindre sedan jag tankat 91.