Bil-gurun: Missarna som förstör din bil i vinter

I den brittiska serien Wheeler Dealers får man följa bilgurun Mike Brewer som köper upp och restaurerar klassiska bilar med hjälp av mekanikern Elvis. Lagom till vintern avslöjar Brewer sina bästa tips på hur man vinterförvarar din ögonsten – och hur man undviker de kostsamma misstagen. 

Att förvara sin klassiska bil i garage över vintern är svårare än vad många tror. Många gör flera misstag när de har sin bil på vinterförvaring. För att slå hål på myterna, har The Daily Express intervjuat programledaren Mike Brewer som nu berättar om hur man lyckas med vinterförvaringen på bästa sätt.

Det allra vanligaste felet, enligt Brewer, är att många bilägare helt enkelt inte startar sina bilar tillräckligt ofta under vintern. 
– Allt för många personer ställer undan sin bil i ett garage för att sedan plocka ut den under våren, säger Brewer till The Daily Express. Han tillägger:
– Om man inte kör bilen ofta och regelbundet gillar de det inte, de börjar läcka, de förfaller, gummit gillar det inte heller, det är enkla saker.

Wheeler Dealers tv-serie är extremt omtyckt. Här får sig en Volvo 245 ett lyft.

Brewer uppmanar istället bilägare att sitta i sin älskade bil minst en gång i månaden och starta den, låta motorn värmas upp till normal temperatur, för att sedan låta den kylas ner igen.
– Du bör också öppna och stänga alla dörrar då och då så att gummilisterna komprimeras eftersom det behövs för att hålla listerna i bra skick, annars torkar de ut och de förfaller, säger Brewer till The Daily Express.

Även de mest enkla saker som att trycka ned kopplingen ordentligt, tända och släcka lamporna och sätta foten på bromspedalen ges som tips av programledaren. Brewer tillägger:
– Dessutom ska man köra bilen framåt ett par centimeter för att sedan rulla bakåt någon decimeter, bara så att däcken rullat runt, annars belastas samma punkt för länge. 

Brewer menar att det kan verka löjligt att sitta i sitt garage och tända och släcka lamporna, eller öppna och stänga alla dörrar, men faktum är att det kan göra en otroligt stor skillnad. 
– Om man gör alla dessa saker, så kommer bilen vara felfri och fullt körklar till våren, säger Mike Brewer till The Daily Express.

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester