Fartkamera tog Kakmonstret – nu har han betalat

Kakmonstret betalade sina fortkörningsbot. Nu kan tyska Sesam-fans pusta ut. 
– Kakmonstret är i grund och botten en godmodig varelse, sa en talesperson för polisen till Frankfurter Allgemeine.

Tidigare i år fastnade Kakmonstret i en tysk fartkamera. Karaktären från Mupparna passerade kameran, elva kilometer för fort, på motorväg A45 utanför Dortmund. Sedan var den tyska polisen snabba med att sprida bilden. Som fick ett internationellt gensvar. 

Böterna skrevs till 40 euro, eller drygt 450 kronor för hastighetsöverträdelsen. Men nu har polisen i Dortmund meddelat att de är betalade. 
– Kakmonstret är i grund och botten godmodig, ganska girig, men i det stora hela plikttrogen, sa polisen.

Kakmonstret skapades av Mupparnas pappa Jim Henson 1966. Från början var han tänkt för en chipsreklam. Men figuren blev så omtyckt att han lyckades ta steget från reklamfilmstjärna till Hollywoods röda matta.

Det är inte många som lyckats med en sådan själavandring i karriären. Men Kakmonstret har många strängar på sin lyra. I serien “Sesam” bodde han tillsammans med Ernie och Bert. Kakmonstret var alltid på jakt efter kakor och när de tog slut åt han också upp fatet. 

Den 57-åring som bilen var skriven på har betalat böterna utan att knussla. Men även om man kan skratta åt episoden, varnar den tyska polisen för liknande upptåg. Om man har en kostym bakom ratten blir det svårare att få en bra överblick över vägen.  Trots det är fallet avskrivet och 57-åringen kommer inte att bli åtalad för vårdslöshet i trafik för sitt upptåg. 
LÄS MER: